Pieczywo chrupkie jest lubianym i bardzo popularnym zamiennikiem tradycyjnego chleba. Jest pyszne i kruche, a wybierając ze sklepowej półki to wysokiej jakości, może być naprawdę zdrowe. Jak wybrać to najlepsze pieczywo chrupkie i czym kierować się podejmując decyzję? A także z czym je zjeść, gdy już przyniesiemy je do naszego domu? Oto nasze propozycje, jak zaskoczyć swoje podniebienie smakiem, którego nigdy wcześniej nie czuło. Gotowi? Zatem przenosimy się do kulinarnego raju za 3,2,1…
Lubisz klasykę? Pieczywo chrupkie z guacamole to coś dla Ciebie!
Jeśli jesteście fanami klasyki na talerzu i nie lubicie eksperymentować z łączeniem na nim smaków słodkich i słonych, genialnym pomysłem będzie zaserwowanie pieczywa chrupkiego Galicia z pysznym, świeżym i aromatycznym guacamole. Ta lubiana pasta z awokado, idealnie pasuje do jajek i pomidorów. Wystarczy, że przygotowane wcześniej chlebki posmarujecie obficie guacamole. Na nie połóżcie pomidora malinowego, a na samą górę jajko w koszulce. Przekrawając je, perfekcyjnie płynne żółtko rozleje się po kanapce, tworząc pyszny sos. Całe danie doprawcie oczywiście solą i pieprzem. Możecie także oprószyć je delikatnie tartym parmezanem. Jedząc, przeniesiecie się na inny poziom kulinarnych doznań.
Szaleństwo na talerzu, czyli słodko-słona propozycja podania pieczywa chrupkiego Galicia
Lubicie wychodzić poza utarte schematy i przyzwyczajenia? W takim układzie ta kompozycja to coś dla Was. Połączenie delikatnego, kremowego twarogu z karmelizowaną gruszką i bananem. Eksplozja przenikających się smaków z pewnością Was oczaruje. Zacznijcie od przygotowania ulubionego pieczywa chrupkiego Galicia, w tym wypadku polecamy Wam smak Galicia Classic 3 Ziarna. Na chlebki połóżcie gruby kawałek twarogu. Najlepiej sprawdzi się ten prawdziwy, przywieziony od babci. Oczywiście jeśli go nie macie, sklepowy także da radę. Na rozgrzaną patelnie wyłóżcie masło i karmelizujcie na nim gruszki oraz banany. Gotowe już owoce, ułóżcie na serku i delikatnie polejcie miodem. Ostatni krok to orzechy. Siekane orzechy brazylijskie lub po prostu orzechy włoskie to kropka nad przysłowiowym „i” w tej kanapce. Mmmmm, smakowicie!
Pieczywo chrupkie a’la zapiekanka
Lubicie zapiekanki? Dla wszystkich fanów tego połączenia, mamy zdecydowanie zdrowszą propozycję. Na pieczywie chrupkim Galicia Dynia i Ser połóżcie plaster dobrego żółtego sera. W międzyczasie, na patelni, przygotujcie sobie pieczarki z cebulą. Doprawcie je solą oraz pieprzem i odparujcie nadmiar wody. Tak przygotowane pieczarki połóżcie na ser. Kolejny krok to oczywiście: świeży ogórek, pomidor i szczypiorek Bez niego się nie obejdzie. Gwarantujemy, że jedząc pieczywo chrupkie podane w ten sposób, poczujecie smak ulubionych zapiekanek. To połączenie jest tak wyjątkowe w swojej prostocie, że nie może się nie udać. Smacznego!